Bumbu rum je na celom svete známy tým, že jeho „rumoví majstri“ si vyberajú tú najlepšiu cukrovú trstinu z niekoľkých krajín Karibiku a latinskej Ameriky, aby dosiahli stopercentne vyváženú arómu a chuť. V rume nájdete destilované výťažky trstiny z Barbadosu, Belize, Brazílie, Kostariky, Dominikánskej republiky, Salvádoru, Guyany, či dokonca Hondurasu.
Bumbu rum príbeh:
Bumbu rum prišiel na slovenský trh iba nedávno. Jeho história siaha až do obdobia 16. a 17. storočia, kedy bola vytvorená pôvodná originálna receptúra, ktorá sa zachovala až dodnes. Pôvodní obyvatelia tento skvelý rum nazývali Bumbu, čo údajne v ich natívnom jazyku znamená „jemný“.
Receptúra Bumbu rumu sa zachovala dodnes a okrem toho, že Bumbu Rum Co. o sebe tvrdí, že produkuje najjemnejší rum na svete sa môže pýšiť aj faktom, že ostal verný pôvodnému zloženiu bez akýchkoľvek pridaných konzervantov alebo chémie.